Reviews en aanbevelingen

 

 

Geachte,

Op vrijdag 7 mei bezochten wij de Hermitage redelijk vroeg in de ochtend en hadden daardoor de kans om mee te doen met de (gratis) rondleiding om 11.00 uur langs de Spaanse Meesters.

We waren aangenaam verrast door de wijze waarop Touria Boukhim deze rondleiding gaf: vlot, zeer informatief, verbanden leggend tussen kunst, cultuur, geschiedenis en religie. Ze sprak vanuit een ruime culturele bagage. Ik heb haar na afloop bedankt en gecomplimenteerd en laat het bij deze ook graag aan u weten.

E.N.

Deelnemer instaprondleiding

16 mei 2016

 

Donderdag vond in Amsterdam een dagtocht over de Joodse geschiedenis plaats. Na een hartelijk welkom in het voormalige meisjesweeshuis maakte de groep met Jo Blom een wandeling langs panden met een Joodse geschiedenis. Er werden bezoeken gebracht aan het Joods Historisch Museum, de Portugese synagoge en de Hollandse Schouwburg. Mevrouw Touria Bouhkim verrastte de groep door na een uitstekende inhoudelijk rondleiding te onthullen dat ze een islamitische achtergrond heeft.

Facebook-pagina Historizon

4 maart 2016

 

Beste L.,

Zaterdag hadden we een hele leuke rondleiding. Onderstaand stukje is daarvan een mooie illustratie, lijkt me:

De rondleiding in het Amsterdam Museum vond ik heel interessant. Normaal hou ik helaas echt niet van geschiedenis, en daarom heb ik het bezoek oorspronkelijk net gezien als een taalles. Maar dit museum is heel anders, het heeft zowel een historische en een moderne deel, en alles is heel goed uitgelegd. Bovendien heeft onze leider toelichtingen gegeven, die zowel heel makkelijk te begrijpen, en ook voor het dagelijks leven van belang zijn. Ik ben verrast en blij dat ik nu meer wil weten over (de Nederlandse) geschiedenis. Volgens mij was dit een uitstekende gebeurtenis, dank u wel! Met vriendelijke groeten, H. P. (cursist).

A.

Docent NT-2 Volksuniversiteit Amsterdam

17 november 2015

 

Hallo Touria,

Een groep die jij vorige week maandag hebt rondgeleid in de synagoge vroeg mij om hun complimenten aan je door te geven. Ze waren erg onder de indruk van je rondleiding.

Groeten,

S.K.

Boekingskantoor JHM

28 oktober 2015

 

Besten,

Deze onderstaande mail werd door mijn broer uit Amerika verzonden. Voor de duidelijkheid: de mail gaat over de gids Touria Bouhkim ( tbouhkim@gmail.com), gidsend in meerdere musea waaronder het Joods Historisch Museum en de Hermitage. Ik onderschrijf zijn waardering.

Onderwerp: Re: Alexander, Napoleon and Josephine

To Whom it may concern,

this is to thank the guide for a truly excellent experience of the group visit to the above-mentioned exhibition. I was part of a group of retired World Bank people who had traveled all over the world and consider themselves relatively cultured, so it was a real pleasure to first get the background(s) of the various items given to us, in perfect Dutch (so, I should have written this email in Dutch but I had already started in English so I’ll continue), and then get very knowledgeable answers on the various questions that we had.

I am not sure how she connects with the Hermitage as a guide, but if she is a freelancer I can highly recommend asking her to guide groups such as ours.

Thank you very much for having access to such excellent people.

Vr. Gr.

R. P.

Amsterdam

18 oktober 2015

 

Beste C,

Het was een fantastische rondleiding waarbij de presentatie zeer goed aansloot op de doelgroep.

Met vriendelijke groeten,

P.D.

Traineebegeleider Gemeente Amsterdam

2 september 2015

 

Geachte mevrouw,

Ik wou even melden dat we heel tevreden zijn met de manier waarop Touria ons heeft begeleid: het taalniveau was aangepast aan onze leerlingen (Franstalige leerlingen die redelijk zwak zijn), de informatie was zeer relevant en op een dynamische wijze voorgesteld. Voor herhaling vatbaar!

Met vriendelijke groeten,

Ipes Tubize

I.D.W.

12 maart 2015


http://www.amsterdam.nl/immigratie/inburgering/nieuws/inburgering-nieuws/introductiecursus/

 31 januari 2015


Dag allen,

Vanmorgen hebben we een compliment gekregen van TTIF & Taal  voor in het bizonder Touria, en ons mooie museum.  Dit is goed om te horen!

Kassamedewerker Amsterdam Museum

22 januari 2015


Hey Amsterdam Museum Team,

I was in the Amsterdam Historical Museum the other day and took a guided tour as part of group with Touria Bouhkim. I have to say that it was one of the most pleasurable experiences that I have had in any of the museums in Amsterdam and I have been to a lot of them so far. Touria was very knowledgeable and passionate about the history of Amsterdam and really mangaged to help us immerse ourselves in what we saw and heard. She also speaks an incredible number of languages!

It was awesome having her as a guide!

Cheers,

G.

12 januari 2015


Geachte mevrouw S.,

Even een klein berichtje om u te laten weten dat wij, van de DFAS of The Hague, heel erg genoten hebben van de tentoonstelling niet alleen de voorwerpen maar ook het ontwerp en de styling waren magnifiek.

Ook voor de gidsen complimenten. Anne werd vervangen door Touria, zij en Paulette hebben ons heel veel achtergrond informatie gegeven en anekdotes verteld en waren goed op de hoogte van het Russische hofleven.

Met vriendelijke groeten,

B.N.

DFAS of The Hague/Special Events

13 december 2014


Geachte,

Ik mocht op zaterdag 29 november met mijn groep vrienden uit Antwerpen de tentoonstelling “Hollanders van de Gouden Eeuw” bezoeken onder de deskundige leiding van mevrouw Touria Bouhkim. Graag wil ik U danken voor het respons dat U gaf op mijn verzoek! We waren de eerste groep die deze tentoonstelling bezocht en dankbaar dat het bezoek plaats mocht vinden. Ik wens U veel succes toe en hoop dat mevrouw Bouhkim nog heel veel groepen zo inspirerend zal mogen begeleiden!

Vriendelijke groet,

E.D.

2 december 2014


Een les niet als de andere
De les van 27 November vond plaats niet in de volksuniversiteit , maar in het Amsterdam museum waar we een mooie tocht van bijna twee uur hadden .
Na een half uurtje in het lokaal , waar we een paar foto`s en beelden hebben besproken, zijn we meteen naar het museum gegaan . Een aardige Marokkaanse gids heeft ons ontvangen en na het kennismaken met haar begon onze reis in het verleden .
Door de detailleerde uitleg van Touria – onze gids – en ook de toevoegingen van Paul – onze docent – konden we meer leren over de geschiedenis van onze nieuwe stad Amsterdam en hoe AmsterdaM ontstond en hoe de populatie van Amsterdam groeide tot we de 800000 inwoners bereikten .
We hoorden veel interessante en soms grappige verhaaltjes over de koninklijke familie en we zagen ook beroemde schilderijen van Nederlandse schilders .
Amsterdam was altijd een plek waar verschillende nationaliteiten samen leefden en nog leven , een deel van het museum laat zien hoe de gastarbeiders deelnamen aan de ontwikkeling van de stad .
Amsterdam museum laat ook zien hoe de geluiden zijn veranderd in het dagelijks leven .
Aan het einde waren we het erover eens dat het bezoek leuk was ,en dat de gids erg duidelijk kan spreken ; de gebruikte taal was geschikt voor ons niveau ,sommige medecursisten wensten dat hun Nederlandse partners zo duidelijk als Touria kunnen praten :-)

Abdel, NT2-cursist

30 november 2014


Dinsdag 28 oktober hebben wij, een ROC van Amsterdam-klas, een rondleiding gehad van o.a. Touria. Ik zat zelf bij haar in de groep dus ik kan alleen over haar oordelen.

Ik was zeer aangenaam verrast want ik vond haar een bijzonder goede museumdocente!

Ze heeft het hele uur op niveau A2 gesproken, wat knap is, weet ik als docent. Ze heeft een uitstekende kennis van (de geschiedenis van) Amsterdam en goede didactische vaardigheden. Ook voor mij was ze een plezier om naar te luisteren.

Kortom, volgende keer weer Touria, heel erg bedankt!

Groeten,
N.
3 november 2014


Onderwerp: 12 juni

Donderdag 12 juni kregen we een super rondleiding: toeren met Touria!

Wat deed ze het goed. We waren met een groepje ouders, die de cursus Taal-en Ouderbetrokkenheid volgen op de school Samenspel in ZO.

Voor een aantal was dit de eerste keer in een museum. De thema’s en woorden had ik al besproken in de les.

Een groot compliment voor deze gedreven en enthousiaste medewerker!

Hartelijke groet,

H.

Docent NT-2

13 juni 2014


Onderwerp:  7 maart

Hierbij mijn complimenten, ook namens de cursisten voor de leuke rondleiding.

Een paar opmerkingen van cursisten:

Excellent tour guide who knew exactly when to repeat what she’d said in Dutch in English for us language 

The guide was excellent and it was a perfect way to be introduced to the museum. Well organized!

Zeer nuttig en interessant; kijk ernaar uit, tot volgende keer!

Docent NT-2

10 maart 2014


Tweede kerstdag hebben we met de cultuurliefhebbers van Elsi’s groep een gesmaakt bezoek gebracht aan het Amsterdams (historisch) Museum. We kregen van een gedreven gids Touria een gratis rondleiding van anderhalf uur waarbij we heel wat interessante weetjes, achtergronden en leuke anekdotes over Amsterdam en haar geschiedenis aan de weet kwamen. Aansluitend pikten we er ook een tentoonstelling van Mondriaan mee. Kortom, een geslaagde tweede kerstdag!

www.noorderparkinbeweging.nl
26 december 2013


Mevrouw Touria Bouhkim heeft onze groep een keer een rondleiding gegeven, die zo goed was, dat men het daar nu nog over heeft. Wij zouden het zeer op prijs stellen als zij ons weer wil rondleiden.

25 oktober 2013


Onderwerp: rondleiding donderdag 24 oktober, 12.30 uur

Beste mevrouw S.,

Mevrouw Touria Bouhkim heeft ons weer een hele fijne leerzame rondleiding gegeven.

Zij gaf echt meerwaarde aan ons bezoek, aan de tentoonstelling: Gauguin, Bonnard en Denis.

Met vriendelijke groet,

A.v.C

25 oktober 2013


Onderwerp: RE: bezoek Amsterdam Museum 24-09-2013

Nogmaals hartelijk dank voor de leerzame ochtend en complimenten voor het improvisatievermogen van Touria!
We komen graag nog eens terug.

Hartelijke groet,
M.A
8 oktober 2013


Onderwerp: Re: Rondleiding d.d. 10 augustus

Geachte mevrouw,

Graag wil ik namens onze groep laten weten dat wij een bijzonder boeiende dag in het Bijbels Museum hebben doorgebracht. De rondleiding door mevrouw Boukhim is als zeer deskundig en op de interesses van de groep afgestemd ervaren.

De tentoonstelling wekte het verlangen naar meer kennis over dit thema. Wij kijken met dankbaarheid terug aan deze dag en we hebben heel veel inspiratie opgedaan.

G.v.M

11 augustus 2013


Onderwerp: RE: bevestiging 28 juni

Ik wil je nog even laten weten dat het museumbezoek erg geslaagd was.

Onze begeleidster Touria Bouhkim sloot met haar rondleiding goed aan bij de kennis een taalvaardigheden van de groep.

Het was leerzaam en leuk. Dus nogmaals bedankt voor je inzet.

Met vriendelijke groet,

R.M.

Docent NT2 en examinator

1 juli 2013


Onderwerp: visit

Beste M.,

Ik wil je graag bedanken voor de ontvangst gisteren en je organisatie ervan. Het liep zonder enig probleem.

De rondleiding liep prima en je had een voortreffelijke rondleidster uitgezocht. Duidelijk dat ze heel goed wist waarover ze sprak.

Nogmaals veel dank en groeten,

R.K.

6 juni 2013


Onderwerp: complimenten

Beste JHM,

Wij hebben op woensdag 22 mei een rondleiding gehad door het kindermuseum en het gewone museum. Hierbij hebben wij een super rondleiding gehad. Ik weet haar naam niet meer, maar ze was Marrokaans en haar naam begon met een T.

Zij heeft ons daarbij echt heel veel dingen kunnen uitleggen. Dat deed deze mevrouw ontzettend goed. Ze wist waar ze het over had en kon dat ook op de juiste wijze uitleggen. Ze nam zelfs nog even de tijd om met ons naar boven te gaan waar oorlog centraal stond.

Het was echt kort en krachtig, zij heeft echt passie voor haar werk.
Wij hebben hier ontzettend veel aan gehad en wij willen deze mevrouw graag bedanken voor haar mooie en duidelijke uitleg. Zou u dit aan haar kunnen doorgeven.

B.v.d. en met vriendelijke groet,
Studenten PABO Edith Stein, Hengelo
Marichelle Reuvers & Marleen Middelkamp

29 mei 2013


Subject: Stockton College March 19, 2013

http://intraweb.stockton.edu/eyos/page.cfm?siteID=188&pageID=35


Onderwerp: RE: Bevestiging rondleiding dinsdag 4 december HA

Wilde je even laten weten dat de gasten gisteren genoten hebben van de rondleidingen! Wat ongelofelijk boeiend verteld en ook leuk zo met de Ipad om nog extra dingen te laten zien, erg leuk gedaan.

Nogmaals dank en vriendelijke groet,

E.P.

5 december 2012


Gisteren hebben wij van jullie een programma gedraaid met een rondleiding, bezoek aan het museum en een bezoek aan de synagoge. Ik wil jullie bedanken en complimenteren. Het geheel was van jullie kant uitstekend georganiseerd en de inhoudelijke uitleg vonden wij erg goed.

Ik wilde jullie deze feedback niet onthouden.

Met vriendelijke groet,

H.W.F.

5 april 2012


Subject: geweldige lezing ‘Jodendom een wereld vol verhalen’

Beste Touria,

Nogmaals heel hartelijk dank voor je lezing. Ik heb echt héél veel positieve reacties gekregen van alle collega’s. We hebben veel geleerd en de tentoonstelling was dankzij jouw verhalen veel interessanter.

Groeten,

S.

4 februari 2012


Een groot compliment wil ik maken voor de gids die zaterdag 14 januari de begeleiding deed.

Zij was enorm goed op de hoogte en beschikte over veel parate kennis. Charmant en ad rem deed zij haar verhaal.

Chapeau!!

Vriendelijke groet,

T.v.O.

16 januari 2012


Onderwerp: instaprondleiding Nieuwe Kerk

L.s.,

Als trouwe bezoekers van uw tentoonstellingen hebben wij gisteren, zondag 18 december 2011, genoten van de instap rondleiding.  Het was zeer leerzaam en begrijpelijk zeker ook voor mensen die weinig of niets van de Joodse tradities afweten.

Ik maak hierbij een groot compliment voor de Marokkaanse rondleidster. Zij heeft dit uitstekend en op objectieve wijze gedaan en ruim de tijd genomen de voornaamste zaken uit te leggen.

Na afloop hebben wij alle objecten bekeken met de eerder opgedane kennis en dit was een verrijking.

Nogmaals respect en dank aan de rondleidster.

Met vriendelijke groet,

B.v.L.

19 december 2011


Hai Touria,

Wat fantastisch dat je je zo verantwoordelijk voelt voor een goede informatieverstrekking naar ons toe.

Ik heb het boekje van meteen besteld. Heel veel dank ook nog voor je rondleiding. Het is niet iedereen gegeven zo plezierig en professioneel te vertellen.

Hartelijke groet,

A.

25 november 2011


Hoi sterk team,

Dat was toch weer een mooie dag gisteren met een prima organisatie. Leuk idee was het en ik heb genoten. Ook een goede actie om weer eens een heel aantal mensen te ontmoeten.

Graag wil ik jullie hartelijk danken voor alle moeite en het initiatief.

Tot ziens en groet,

D.

8 augustus 2011


Hello,

Touria nog hartelijk bedankt voor het organiseren van het Loevestein uitje. Het was super geslaagd, heel leuk en leerzaam.

Tot gauw

R.

8 augustus 2011


Beste Touria,

Wat heb je alles weer goed georganiseerd, mijn complimenten!
Ik kijk uit naar ons bezoek aan Slot Loevestein en heb zojuist al mijn bijdrage overgemaakt. Hopelijk zijn de hevige regenbuien van deze maand dan achter de rug.

Hartelijke groet en tot ziens,
C.V.

18 juli 2011


Onderwerp: Schoolbezoek 10-6 j.l.:

Mijn complimenten voor Thuria die ik als gids had voor mijn groep!

Groet,

A.R.

10 juni 2011


Lieve Touria,

Bedankt voor de geweldige rondleiding.  Jij was ‘comme tourjours’ geweldig en ik heb veel genoten en geleerd.
Nogmaals ‘shukran’!

Fijn weekend!
G.

17 september 2010


Hi Touria

Ik wil je graag hartelijk danken voor je prachtige verhaal vanmorgen in JHM. Ik ben breed geïnteresseerd, om de een of andere reden wist ik weinig van Joden in Marokko. Ik heb nu een beetje beeld van de geschiedenis.

Ik stuur je graag kiekje toe (geen geweldige kwaliteit – was een beetje weinig licht) als aandenken.

Veel groeten,

K.H.

16 juli 2009

theme by teslathemes